Трето место на конкурсот за филозофски есеј

May 9, 2019 0

Оваа година по деветти пат се одржа Филозофскиот Филмски Фестивал со веќе традиционалната средношколска видео лектира. Средношколската видео лектира го прикажа култниот филм на Виторио де […]

Посета на Рим во рамките на Еразмус+ проектот: Обединети во различноста – УНЕСКО регионално наследство во рамки на европскиот идентитет

March 22, 2019 0

Непроценливо е УНЕСКО наследството на Рим, некогаш центар на моќна империја чии граници се протегале на три континенти, а денес метропола со околу три милиони […]

Изработка на проект од областа на хемијата во соработка со ЈНУ „Хидробиолошки завод” – Охрид

February 27, 2019 0

Проектот на тема „Од литиумска батерија до антидепресив” е изработен со учениците Ана Филипче и Филип Николовски кои во текот на редовната настава постигнуваат надпросечни […]