Прво место на државниот натпревар “Народна техника“

На овогодинешниот државен натпревар по Народна техника кој се одржа на 21.04.2018 год. во Струмица во категоријата биохемија се Ана Филипче ученичка во ОСУ„Св.Климент Охридски“ – Охрид под менторство на проф. Славица Кичеец. Таа се претстави со проектот „Трансплантација на органи“ и го освои првото место и златниот медал.