Програма за одбележување на патрониот празник на ОСУ„Св.Климент Охридски“

Почитувани,

Во чест на 8-ми Декември,
патронен празник на нашето училиште

Ве покануваме

да присуствувате на свеченоста што ќе се одржи на 06.12.2018 год. (четврток) во 19 часот

во НУ Центар за култура “Григор Прличев” – Охрид

Од учениците и вработените

со почит,
директор Весна Цветкоска

ПРОГРАМА

04.12.2018 год. (вторник)

12.30 ч. Поткровје на гимназиската зграда
– Презентација на наградените проекти од натпреварот “Ноември – месец на науката” – демонстрација на експериментите од хемија и биологија

05.12.2018 год. (среда)

12.15 ч. Поткровје на гимназиската зграда
– Презентација на наградените проекти од натпреварот “Ноември – месец на науката” – демонстрација на експериментите од географија, физика и математика
– Отворен час по географија – Кокино и Куклица

06.12.2018 год. (четврток)

19.00 ч. Голема сала на Центарот за култура “Григор Прличев”
– Свечена приредба по повод патрониот празник на ОСУ”Св.Климент Охридски” – Охрид

07.12.2018 год. (петок)

10.00 ч. Гимназиската зграда
– Презентација на новите кабинети и опрема
– Отворање на изложба со уметнички дела на ученици
– Доделување на сертификатите од летната школа по информатика
– Доделување на награди за најдобри литературни, уметнички и музички творби на училишниот конкурс по повод патрониот празник
– Странските јазици низ традиционалните кујни на Италија, Франција, Германија и Англија