Второ место на Државниот натпревар по македонски јазик и литература

На годинешниот Државен натпревар по македонски јазик и литература што се одржа во Велес, ученичката од втора година Елена Шаптеска го освои второто место, под менторство на професор Ирена Бачиќ.