ОСУ„Св.Климент Охридски“ меѓу најдобрите на државниот натпревар по италијански јазик

На меѓуучилишниот натпревар по италијански јазик кој се одржа на 09.11.2019 год. во Скопје, Јована Теговска го освои второто место, додека Ева Љушевска го освои третото место. И двете се ученички во II-6 клас во гимназијата, под менторство на проф. Кристина Љубисављевиќ Петровска.