Трето место на 42-та МАКИНОВА 2021

Нина Стевоска и Горазд Блажески, ученици во II година при ОСУ „Св. Климент Охридски“, освоија Бронзен медал (III место) на Меѓународната изложба за иновации 42-ра МАКИНОВА 2021, со експериментот ЗВС драјвер и негова примена. Наградата ја освоија во конкуренција од сти и триесет учесници распоредени во две категории. Во продолжение слики од експериментот, медалот и дипломата: