Прво место за охридските гимназијалци на Државниот натпревар по физика

На Државниот натпревар по физика кој се одржа на 30.04.2022 год. учениците од Охридската гимназија забележаа одлични резултати и тоа:

I место – Ева Китрозоска (III година)

III место – Кристијан Шишкоски (III година)

Ментор и на двата ученика е проф. Виолета Никовска.

Со постигнатите резултати учениците се стекнаа за право на учество на селекциониот натпревар за Светската олимпијада по физика.