Уште еден успех на охридските гимназијалци, овојпат на Државниот натпревар по биологија

На Државниот натпревар по биологија кој се одржа на 14.05.2022г. учениците од Охридската гимназија постигнаа одлични резултати.

  • Ученици од прва година под менторство на проф. Марија Питошеска:

Маја Буџакоска, Митко Савев – II награда

Сара Петкоска, Софија Милевска, Димитар Ѓуроски, Калина Стојаноска, Марија Зороска, Симона Упарческа, Ана Маслова – III награда

Јана Џамтоска – пофалница

  • Ученици од трета година под менторство на проф. Славица Кичеец:

Марко Дуданов, Никола Кречов – II награда

Евгенија Цветаноска – III награда

Миа Спироска – пофалница