Посета на Градскиот театар во Охрид

Учениците од нашето училиште, заедно со учениците од другите средни училишта на 30.09 2022, го посетија охридскиот театар.

Театарот организираше бесплатно гледање на театарската претстава “Крик за љубовниот изведба на актерската екипа од истата институција.

Целта на посетата беше развој на естетските и културни вредности за театарот и драмата , како уметност.според посетеноста истата беше постигната.