Учениците на охридската гимназија во посета на Националната опера и балет

Вчера, учениците од нашата Гимназија беа во посета на Националната опера и балет и имаа извонредна прилика да присуствуваат на изведбата на две балетски претстави „ШЕХЕРЕЗАДА“ од Николај Римски Корсаков и „ВАЛПУРГИСКА НОЌ“  од  Шарл Гуно. На претставите настапија првенци, истакнати солисти, солисти, балетскиот ансамбл на Националната опера и балет и Државната опера Варна, Р. Бугарија. И во иднина ќе продолжи соработката на нашето училиште со  оваа национална институција така што  учениците ќе имаат  можност да посетат претстави што се поставени на  репертоарот на оваа национална куќа.