Изложба на ликовни творби на нашите ученици на тема “Обои ме”

Овој викенд, во просториите на “Култура 365” (кај ресторант Антико) ќе биде поставена изложба со ликовни творби од нашите ученици, а во наредните две недели изложбата продолжува во Младинскиот Центар Охрид (поранешна касарна). Поставените ликовни творби се работени под менторство на проф.Виданка Мојсоска во различни техники: молив, јаглен, кафе, фломастери Нашите ученици ги изработија овие цртежи како дел од манифестациите кои се одржаа во нашата Гимназија Маникулт и по повод одбележувањето на Светскиот ден на менталното здравје. Изразуваме голема благодарност за отстапениот простор на Младинскиот центар Охрид и Култура 365 и Крсте Пурцов, со кого продолжува соработката воспoставена од Мишо Јузмески.