Art to Art – Theatre of the Item , нов ЕРАЗМУС + проект во нашето училиште

Од 08/11.01.2023 професорките Ирена Бачиќ и Славка Јанеска учествуваа на подготвителниот состанок во Киелск, Полска, заедно со професорите од петте земји-учеснички на К210 проектот Through Art to Art – Theatre of the Item , ЕРАЗМУС +.
На овој подготвителен состанок се работеше на воспоставување добри практики за управување со механизми и системи
за постигнување на предвидените проектни цели.

Исто така, како дел од проектот, се одржаа театарски работилници во Театарот на Ханс Кристијан Андерсен во Лублин.