Освоени се награди и на регионалниот натпревар по информатика – област програмирање

На XXXI регионален натпревар по информатика – област програмирање, кој се одржа на 11.03.2023 во Битола нашите ученици покажаа завидни постигања. Филип Ѓорѓески IV год. III награда ментор Елизабета Левеска, Нина Стевоска III год. IV награда ментор Елизабета Левеска, Илија Волканоски I год. III награда ментор Ѓоко Доревски. Сите ученици се пласираа за Државниот натпревар по информатика