Прво место на државниот натпревар по филозофија

На државниот натпревар по филозофија одржан во Скопје на 11.03.2023 година на Филозофскиот факултет, учествуваа учениците Теодора Лазеска и Марио Лука Николовски под менторство на проф. по филозофија Јане Богоески. Теодора Лазеска го освои првото место. Честитки за успехот.