Одлични резултати и повторно грст награди на регионалниот натпревар по биологија

На 17 март се одржа регионален натпревар по биологија за средни училишта. На овој натпревар учествуваа и учениците од ОСУ „СВ.Климент Охридски“ – Охрид и ги остварија следниве резултати:

  I година прворангирана во регионот и II место Филипа Мијалкова – ментор Екатерина Бојческа

  III награда Петар Зиврев -ментор Славица Кичеец

  II година прворангиран во регионот и I место Митко Савев, проврангирана во регионот и I место Софија Милеска – ментор Весна Цветкоска, II награда Јана Талевска – ментор Весна Цветкоска, III награда Сара Петкоска и Димитар Ѓуроски – ментор Весна Цветкоска, а Јана Џамтоска и Марија Зороска освоија пофалници.

  III година, прворангиран во регионот и II награда Стојан Велкоски – ментор Екатерина Бојческа, II награда Климентина Трпкоска – ментор Весна Цветкоска, а пофалници освоија учениците Евгенија Илиевска – ментор Екатерина Бојческа, Кристина Трајческа – ментор Весна Цветкоска и Теодора Јанева -ментор Весна Цветкоска.