Одлични резултати на нашите ученици на државниот натпревар по информатика – област програмирање

На 25.03.2023 на факултетот за информатички науки и компјутерско инженерство во Скопје се одржа XXXIV државен натпревар по информатика – област програмирање. Нашите ученици постигнаа одлични резултати. Филип Ѓорѓески IV год. освои II награда, стипендија од факултетот ФИНКИ, ваучер од СЕМОС едукација – ментор Елизабета Левеска Нина Стевоска III год. пофалница – ментор Елизабета Левеска Илија Волканоски I год. III награда – ментор Ѓоко Доревски