Перфектни резултати на нашите ученици на регионалниот натпревар по англиски јазик и пласман на државниот

На 8.4.2023 во организација на ЕЛТАМ во ОУ„Христо Узунов“ Охрид се одржа Регионалниот натпревар за англиски јазик. На натпреварот нашите ученици успешно ја претставија Гимназијата и се пласираа на државниот натпревар. Исидора Маркоска I год. – прво место, Бисера Вранишкоска I год. – прво место, ментор Ана Топенчарова Коваческа; Јана Каралиевска II год. – второ место, Катерина Балева II год. – второ место, ментор Даниела Спироска, Нина Нелоска III год. – прво место, ментор Мартина Гавриловска, Анастасија Јаковческа III год. – прво место, ментор Сузана Ристеска.