Одлични резултати на нашите ученици на регионалниот натпревар по физика

На 8.4.2023 на Техничкиот факултет во Битола  се одржа Регионалниот натпревар по физика. На натпреварот нашите ученици успешно ја претставија Гимназијата и се пласираа на државниот натпревар.

 Од прва година Дарио Павлески – I награда, Горазд Тримчев – III награда, Илија Волканоски – пофалница, а Софија Ставрева пласман на државен натпревар, ментор Виолета Никовска.

Од втора година Ивана Базгалоска ментор Јасмина Јанева имаше успешно учество на регионалниот натпревар.

Од трета година Горазд Блажески – I награда, Константин Лушевски – II награда и Нина Стевоска –III награда , ментор Димитрија Паункоски.

Од четврта година Кристијан Шишкоски – I награда и Ева Китрозоска – II награда, ментор Јасмина Јанева.