Одбележан 23 Април – Светскиот ден на книгата

Со настанот “Книга за книга ” нашата Гимназија го одбележа 23 Април – Светски ден на книгата и авторското право! Овој настан има за цел да ги поттикне учениците да им се вратат на книгите . “Читањето е како сонување со отворени очи.”