Прва награда на државниот натпревар по Англиски јазик

На 6.5.2023 во организација на ЕЛТАМ во Скопје се одржа Државниот натпревар за англиски јазик. На натпреварот ученичката од втора година Катерина Балева, ментор Даниела Спироска освои прво место во конкуренција од 93 ученици.
И останатите ученички Исидора Маркоска I год. , Бисера Вранишкоска I год. , ментор Ана Топенчарова Коваческа; Јана Каралиевска II год. , ментор Даниела Спироска, Нина Нелоска III год. ментор Мартина Гавриловска и Анастасија Јаковческа III год. ментор Сузана Ристеска успешно ја претставија Гимназијата и постигнаа завидни резултати.