Распоред на термини за полагање на државна матура 2022/2023

27 мај – Македонски јазик и литература

10 јуни – Математика, Англиски јазик, Германски јазик (екстерни испити)

15 јуни – Биологија, Информатика, Музичка уметност, Ликовна уметност

21 јуни – Социологија, Физика

26 јуни – Хемија, Историја, Латински јазик, Англиски јазик (интерен)

30 јуни – Филозофија, Географија, Математика (интерен)

Сите испити се со почеток во 10 часот.