Резултати од Државниот натпревар по хемија

На 26 мај на Институтот за хемија на Природно математичкиот факултет во Скопје се одржа Државниот натпревар по хемија за основно и средно образование. Од вкупно 94 учесници од четири различни категории на натпреварот за средно образование, нашите ученици се стекнаа со:
Во II и III категорија
Пофалница за успешно учество:
Климент Велкоски – ментор Христина Кузманоска
Сертификат за учество:
Митко Савев – ментор Билјана Стевоска
Ангелина Јолеска – ментор Билјана Стевоска
Бобан Мијаковски – ментор Христина Кузманоска
Калина Стојаноска – ментор Билјана Стевоска
Теофан Митаноски – ментор Христина Кузманоска

Им благодариме за посветеното време и вложениот труд на нашите хемичари и нивните ментори и им посакуваме бројни успеси и понатаму.