Честит Илинден!

“Оној што не е способен да ја извојува слободата, нема право на неа” – Никола Карев
Денес се празнуваат 120 години од Илинденското востание и 79 години од првото заседание на АСНОМ. Нека ни е честит овој голем празник Илинден!