Нашите ученици на поетска работилница

Во рамките на Поетската ноќ во Велестово нашите ученици беа активно вклучени во работилницатата за креативно пишување и дијалог преку преведување поезија наменета за млади што се одржа саботата, 19 август, во охридската гимназија “Св. Климент Охридски”, со поддршка на READ-Regional Network for Cultural Diversity. Многу убаво и корисно искуство за понатаму. Видеото од работилницата можете да го видите на следниов линк

https://www.facebook.com/1517065690/videos/1644456302697763/