Во ОСУ “Св Климент Охридски” – Охрид, одбележан светскиот месец посветен на борбата против ракот на дојка

Со цел да се подигне свеста за постоечката битка со која многу жени секојдневно се соочуваат, и оваа година по повод октомври – Месецот за борба против рак на дојка, охридските гимназијалци организираа настан посветен на свесноста за ракот на дојка.