Програма за одбележување на Патрониот празник на Училиштето

– 06.12.2023 год. (среда)

17.00 часот, хол на Гимназијата

Свечено доделување на наградите од училишниот конкурс по повод патрониот празник

Отворање на изложба со ликовни творби

– 07.12.2023 (четврток)

од 08.30 до 9.30 часот, хол на Гимназијата

драмска изведба „Одбраната на Сократ“ во организација на Активот по филозофија и дебата во организација на Дебатниот клуб при училиштето

10.00 часот – историски час

19.30 часот, Центар за култура „Григор Прличев“

Свечена Академија по повод Патронот на Градот Охрид и ОСУ„Св.Климент Охридски“