Успех на натпреварот по Експериментална физика

Натпреварот по Експериментална физика се одржа на 07.12.2023 на Природно – математички факултет во Скопје. На натпреварот учествуваат повеќе Балкански држави. Нашиот ученик Дарио Павлески освои второ место, под менторство на професорката по физика Виолета Никовска.