Во посета на МОБ! „Заспаната убавица“ ги разбуди чувствата на нашите ученици!

Гимназијалците повторно во посета на македонската опера и балет и културните светски збиднувања. Овој пат учениците ја имаа честа да ја проследат безвременската бајка „Заспаната убавица” преточена во музиката на Петар Илич Чајковски .