Нашите млади физичари се пласираа на Државниот натпревар по физика

На Регионалниот натпревар по физика одржан на 06.04.2024 во Ресен нашиот ученик Дарио Павлески го освои второто место, додека учениците Елена Стојоска, Горазд Тримчев и Илија Волканоски обезбедија пласман за Државниот натпревар под менторство на професорката Виолета Никовска.