Одлични резултати на нашите ученици на регионалниот натпревар по хемија

       На 13-ти април 2024 нашето училиште беше домаќин на регионалниот натпревар по хемија за средно и основно образование.
       На натпреварот за средно образование зедоа учество 30 ученици од 8 општини од западниот регион на Македонија. Нашите ученици ги освоија првите места во регионот  и се здобија со пласман за државен натпревар кој ќе се одржи на 31-ви мај на Природно математичкиот факултет во Скопје.

Во III категорија – ментор Билјана Стевоска
            1 место – Климент   Велкоски
          
 2 место – Ангелина  Јолеска
            3 место – Митко  Савев

         3 награда – Бобан  Мијаковски
            3 награда – Калина  Стојаноск
a

        Ученичките  Mарија Рувинова II  категорија – ментор Христина Кузманоска и Јана Џамтоска III категорија – ментор Билјана Стевоска , се здобија со сертификат за учество на натпреварот.
Им посакуваме добар успех на државниот натпревар.