Гимназијалците на пиедесталот во сите дисциплини на општинскиот натпревар по атлетика

На 19.04.2024 во организација на Сојуз на училишен спорт се одржа општинско првенство по атлетика за средни училишта. Победниците во дисциплините ќе учествуваат на Републичко првенство. Резултати по дисциплини:
100м (М)

 1. Михаил Николоски – ОСУ”Св.Климент Охридски”
 2. Влатко Кркачоски – ДСУ Спортска Академија
 3. Никола Стојкоски – ДСУ Спортска Академија

100м (Ж)

 1. Софија Балоска – ОСУ”Св.Климент Охридски”
 2. Јана Силјаноска – ОСУ”Св.Климент Охридски”
 3. Јана Лидова – ОСУ”Св.Климент Охридски”

400м (Ж)

 1. Ангела Ѓоршеска – ОСУ”Св.Климент Охридски“

400м (М)

 1. Давид Кузманоски – ОСУ”Св.Климент Охридски”
 2. Илија Волкан – ОСУ”Св.Климент Охридски”

1000м (М)

 1. Христијан Мишев – ОСУ”Св.Климент Охридски”

800м (Ж)

 1. Евгенија Огненова – ОСУ”Св.Климент Охридски”
 2. Софија Балоска – ОСУ”Св.Климент Охридски”

Скок во далечина (М)

 1. Никола Стојкоски – ДСУ Спортска Академија
 2. Михаил Николоски – ОСУ”Св.Климент Охридски”
 3. Христијан Чолески – ОСУ”Св.Климент Охридски”

Ѓуле (М)

 1. Марко Ќушкоски – ОСУ”Св.Климент Охридски”
 2. Александар Ристевски – ОСУ”Св.Климент Охридски”
 3. Јован Василевски – ОСУ”Св.Климент Охридски”

Ѓуле (Ж)

 1. Климентина Модева – ОЕМУЦ „Св. Наум Охридски“
 2. Ангела Ѓоршеска – ОСУ”Св.Климент Охридски”