Државен натпревар по физика и 2 награди

На 66-тиот Државен натпревар по физика, одржан на 20.04.2024 во просториите на Природно-математичкиот факултет во Скопје нашите учениците ги освоија следниве награди: Елена Стојоска втора награда, Дарио Павлески втора награда и Горазд Тримчев пофалница.Учениците се ид втора година, а работеа под менторство на професорката Виолета Никовска.