Музиката го менува светот”, гимназиските оркестар, хор и солисти најдобри на регионалниот натпревар. Одиме на државен!

На Регионалните смотри одржани на 25ти април 2024 година гимназискиот хор и оркестар ја освоија највисоката прва награда и пласман на државниот натпревар кој ќе се оддржи на 11 ти мај во Скопје.
На државниот натпревар за солисти кој ќе се одржи на 15 мај во Прилеп се пласираа :

  • Наталија Танеска
  • Димитар Веслиевски