Одлични постигнувања на нашите ученици на државното првенство за средни училишта во атлетски дисциплини

На 11.5.2024г на стадионот „Билјанини Извори“ се одржа државното првенство за средни училишта во атлетски дисциплини. Нашите гимназијалци на ова натпреварување постигнаа извонредни резултати: Марко Ќушкоски I-место фрлање ѓуле, Александар Ристевски III-место фрлање ѓуле , Давид Кузманоски I-место 400 м. , Михаил Николоски II-место 400 м, Христијан Мишев II-место 1000 м, Евгенија Огненова IV-место 800 м.