Прво место и на државниот натпревар на нашиот хор и оркестар!

На државниот натпревар за училишни хорови и оркестри , кој се одржа на 11.05.2024 година во Скопје, хорот при ОСУ „Св. Климент Охридски” под менторство на проф. Александар Димоски го освои првото место. Исто така прво место освои и училишниот оркестар под диригенство на проф. Љупчо Аслимоски.