Распоред на термини за полагање на државна матура 2023/2024

Екстерни испити

01 Јуни – Македонски јазик и литература

08 јуни – Математика, Англиски јазик, Германски јазик

Интерни испити

17 јуни – Биологија, Англиски јазик, Латински јазик, Музичка уметност

20 јуни – Филозофија, Информатика

24 јуни – Хемија, Социологија, Географија

28 јуни – Физика, Историја, Математика

Сите испити се со почеток во 10 часот.