Правила за полагање на испитите од државната матура

Почитувани матуранти.

За полагањето на испитите од државната матура од јунската испитна сесија 2023/2024 год. направени се измени во „Правилникот за начинот на полагањето и оценувањето на резултатите на учениците на испитите во државната матура“. Правилата за полагање можете да ги погледнете ТУКА , како и на веб страната на Државниот испитен центар .