Трето место на конкурсот за филозофски есеј

May 9, 2019 0

Оваа година по деветти пат се одржа Филозофскиот Филмски Фестивал со веќе традиционалната средношколска видео лектира. Средношколската видео лектира го прикажа култниот филм на Виторио де […]

Посета на Рим во рамките на Еразмус+ проектот: Обединети во различноста – УНЕСКО регионално наследство во рамки на европскиот идентитет

March 22, 2019 0

Непроценливо е УНЕСКО наследството на Рим, некогаш центар на моќна империја чии граници се протегале на три континенти, а денес метропола со околу три милиони […]