Планински марш на гимназијалците

Во рамки на проектната активност „планинарање“, ученици од ОСУ „Св. Климент Охридски“ под менторство на проф.Наум Јамандиев, учествуваа на планинарскиот марш на планината Галичица. Тие го посетија планинарскиот дом на Асан Џура и уживаа во прекрасниот поглед од Галичица на Преспанското и Охридското Езеро. Еднодневната планинарска тура учениците ја завршија во Велестово. Панинарскиот марш традиционално се реализира два пати годишно, на пролет и на есен.