Победа на зонски, одиме на регионални натпревари во ракомет

Денес во спортската сала ,,Тодор Александров,, во Велгошти се одиграа зонските натпревари во ракомет за средни училишта. Во финалето се сретнаа ОСУ„Св.Климент Охридски“ Охрид и ОСУ ,,Мирко Милески,, Кичево. Во фер и коректен натпревар победата ја заслужи Гимназија со резултат 25:20, со што Гимназија се пласира на регионалните натпревари. Честитки за сите учесници на зонските натпревари.