No Image

250 години од раѓањето на Бетовен

December 6, 2020 0

Лудвиг ван Бетовен е еден од најпознатите композитори. Тој е роден е во декември 1770 година и оваа година се навршуваат 250 години од неговото […]

Посета на Лесновскиот манастир

February 15, 2018 0

За учениците од прва година беше организирана кратка,  еднодневна посета до Лесновскиот манастир. Целта беше запознавање на учениците со Лесновската книжевна школа и нејзината богата […]