Сертификати за учество на конкурсот за најдобри средношколски есеи од Меѓународниот Славјански Институт

June 29, 2023 0

Шест наши гимназијалци под менторство на професорот по Македонски јазик и литература, м-р Перчо Божиновски добија сертификати за учество на Конкурсот за најдобри средношколски есеи […]

Среќно во Токио!

June 26, 2023 0

Денеска во кабинетот на градоначалникот на Охрид, Д-р Кирил Пецаков на средба беа Кристијан Шишкоски, еден од средношколците во тимот на Македонија на Олимпијадата по […]

Интерен оглас за спроведување на Конкурсот за запишување ученци во I година во учебната 2023/2024 година – второ пријавување

June 26, 2023 0

Врз основа на член 42 од Законот за средно образование и Конкурсот за запишување на ученици во јавните средни училишта во учебната 2023/2024 година од […]