Нашите ученици на поетска работилница

August 23, 2023 0

Во рамките на Поетската ноќ во Велестово нашите ученици беа активно вклучени во работилницатата за креативно пишување и дијалог преку преведување поезија наменета за млади […]

Честита матура драги матуранти!

August 7, 2023 0

Во среда на 9.08.2023 година свечено ќе им бидат доделени дипломите на матурантите од нашето училиште. Настанот ќе се одржи во дворот на нашата Гимназија. […]

Честит Илинден!

August 2, 2023 0

“Оној што не е способен да ја извојува слободата, нема право на неа” – Никола КаревДенес се празнуваат 120 години од Илинденското востание и 79 […]