Посета на Пелистер и Хераклеа

October 18, 2019 0

На  10.10.2019 во склоп на годишната програма на Активот по Географија беше изведена еднодневна екскурзија до Националниот парк „Пелистер“ и археолошко наоѓалиште „Хераклеа Линкестис”. Подателано […]

Нашата винска УНЕСКО приказна

October 14, 2019 0

Слатките десертни вина од регионот Токај во Унгарија се препознатлив белег на овој крај каде во далечно минато постоеле вулкани, дури и море, со оглед […]