Грст награди на ,,1. Детски Прличеви беседи”

March 31, 2024 0

Нашите ученици и нивните ментори освоија грст награди на манифестацијата „Први Детски Прличеви беседи“ во организација на Здружението за литература и култура „Охридски поетски бисер […]

Нашите ученици одржаа отворен час во ООУ Христо Узунов по повод 21 Март – Денот на екологијата

March 26, 2024 0

На 21.3.2024 по повод Денот на екологијата, учениците од Гимназијата ОСУ „Св. КлиментОхридски“ – Даријан Ангелоски, Стефанија Мишоска, Митко Савев, Калина Стојаноска,Симона Упарческа и Јана […]

Потпишан меморандум за соработка помеѓу гимназијата ОСУ „Св. Климент Охридски“ – Охрид и Факултетот за биотехнички науки – Битола

March 22, 2024 0

На ден 22.03.20224 година, Директорката на училиштето Светлана Велкоска и Деканот, проф. д-р Гордана Димитровска потпишаа меморандум за долгорочна научна, техничка, образовна и апликативна соработка. […]