Eразмус+ посета од Турција

September 12, 2022 0

Охридската гимназија оваа работна седмица беше домаќин на 22 ученика и 7 наставници од областа Карабук, Турција, во рамки на Erasmus + проектот “Don’t be […]

Заврши Летната гитарска Академија

September 9, 2022 0

Со мотивациското предавање на музичкиот педагог Стефан Шмидт (Stefan Schmidt ) од Германија, што го одржа пред учениците и професорите од нашата Гимназија, заврши Летната […]

„Образованието е пасош за иднината,бидејќи утрото им припаѓа на оние кои од денес се подготвуваат за него‟ – Малколм Екс

September 1, 2022 0

Денес, Охридската гимназија ги отвори вратите за своите средношколци со изведба на гимназиската химна „Деца сме на Свети Климент‟ од ученичката Јана Ѓурчева. Највозбудени беа […]