No Image

Учениците од Охридската гимназија на работилницата за креативно пишување и иновативно интерпретирање поезија во рамките на „Поетска ноќ во Велестово“

August 24, 2022 0

Во рамките на 34-тото издание на манифестацијата Поетска ноќ во Велестово се одржа „OH READ – Поетски викенд и работилница за млади од регионот“. На […]

Oхридската гимназија свечено ги додели дипломите на матурантите од генерацијата 2021/2022

August 12, 2022 0

На 9.08.2022 година во  Центарот за култура „Григор Прличев“ се одржа традиционалното доделување на дипломите на матурантите од генерацијата 2021/22 година. Матурантите ги поздрави градоначалникот […]